29.2 C
București
miercuri, 18 iunie 2025
spot_img
More

    Ultimele articole

    PRESSCONNECT.MD – Anca Alexandrescu recunoaște înfrângerea ”suveraniștilor” pro-rusi, definitiv | Conturile AUR au fost blocate de Libra Bank, pe bună dreptate!

    Realizatoarea Realitatea Plus, Anca Alexandrescu, a reacționat luni dimineață, pe rețelele sociale, după ce Nicușor Dan a fost dat oficial drept câștigător în fața contracandidatului său, George Simion.

    „Teama a învins furia! Pentru moment! Rămânem pe baricade și, cel mai important, mergem pe același drum!”, a scris jurnalista într-o postare pe Facebook, recunoscând astfel înfrângerea în alegeri a taberei suveraniste pro ruse. Acum nu mai tipa „marș mă”. Țipa pe bani și nu puțini. Nu știm daca pe ruble sau lei… Presupunem doar.

    Anca Alexandrescu a fost o susținătoare vocală a liderului AUR, George Simion, în campania electorală. În cadrul dezbaterii de duminică seară, transmisă de Realitatea Plus, jurnalista a afirmat că a primit injurii, amenințări și apeluri telefonice cu număr ascuns, anunțând că va depune plângere la poliție. Aceleași invenții, probabil, ca oprirea emisiei REALITATEA PLUS sau ca inchiderea conturilor  de social media ale lui Simion. Când a văzut că nu ține ”harneala”, să îl cităm pe Micututzul, le-a redeschis…tot domnul Simion.

    „Nu vă opriți, mai trimiteți, că o să le adun și fac plângere la poliție”, a spus ea în direct.

    Anterior, Anca Alexandrescu pusese sub semnul întrebării relevanța exit-poll-urilor publicate la ora 21:00, sugerând că rezultatul final ar putea fi influențat semnificativ de voturile din diaspora. „Având în vedere că în 4 mai exit poll-urile au dat la primul clasat cu 11% mai puțin, cifrele de la 21:00 nu vor fi relevante! De ce? Pentru că numărul uriaș de voturi din diaspora va aduce 15% din rezultatul final! Așadar, eu aștept numărarea voturilor!”, a scris aceasta.

    Conturile AUR au fost blocate de Libra Bank.
    A fost sesizat Oficiul pentru Spălarea Banilor.

    Libra Bank a blocat conturile AUR, alături de conturile a trei companii la care prim-vicepreședintele partidului, Marius Lulea, e asociat, anunță Economedia / PRESSCONNECT, care citează surse guvernamentale. Oficialii băncii spun că au luat decizia de a bloca conturile respective în contextul în care Marius Lulea nu și-a declarat sursa averii. Mai mult, Libra Bank a sesizat Oficiul Național de Prevenire a Spălării Banilor cu privire la „tranzacții suspecte” efectuate de AUR.
    Libra Bank i-a cerut lui Marius Lulea să-și declare sursa averii, în baza Legii 129 din 2019 pentru prevenirea și combaterea spălării banilor, având în vedere faptul că acesta deține o funcție de conducere într-un partid, iar legea le impune băncilor stabilirea sursei averii sau a fondurilor de care dispune orice persoană publică, potrivit surselor Economedia / PRESSCONNECT. Deși este prim-vicepreședinte AUR și unul dintre cei mai importanți lideri ai partidului, Marius Lulea nu și-a făcut niciodată publică declarația de avere și de interese. Neprimind nici acum un răspuns în această privință din partea acestuia, Libra Bank i-a blocat conturile la începutul lunii aprilie.  Ca urmare a acestei decizii, la finalul lunii aprilie, Marius Lulea și-a închis relația de afaceri cu Libra Bank. În plus, banca a blocat și conturile AUR în luna martie, în urma refuzului lui Marius Lulea de a-și preciza sursa averii și a fondurilor, pe motiv că acesta este împuternicit, cu drept de semnătură, pe conturile deținute de partid, potrivit surselor citate de publicația amintită.  Tot în luna aprilie, Libra Bank a blocat și conturile a trei firme la care Marius Lulea este asociat.
    Anterior, în 2024, Libra Bank a transmis către Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor un raport privind „tranzactii suspecte”, ce implicau conturile Partidului AUR, potrivit informațiilor Economedia / PRESSCONNECT.

    Raportul ar fi vizat două tipuri de tranzacții: plăți repetate, în sume mari, către o firmă utilizată ca intermediar în relație cu alte firme controlate de Ionuț Marcel Păcuraru, patron al postului Realitatea Plus.  numeroase donații și împrumuturi către AUR din partea unor persoane fizice a căror situație financiară nu susținea valoarea fondurilor transferate către partid.

    Potrivit informațiilor apărute în presă, Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a confiscat deja suma de 13,25 milioane de lei de la partidul AUR, din sumele aferente campaniei la alegerile europarlamentare, potrivit unui raport al instituției, publicat în Monitorul Oficial. În plus, partidul a fost amendat cu 25.000 de lei. AEP a refuzat deconturile și a confiscat anumite sume pe motiv că AUR nu a respectat legislația privind finanțarea partidelor politice. Mai exact, instituția a constatat că unele împrumuturi au depășit cuantumurile maxime admise de lege, iar în alte cazuri banii au provenit dintr-o singură sursă de împrumut, ceea ce contravine legislației în domeniu, arată Economedia.
    Unele dintre împrumuturile pentru AUR, pe care AEP nu le-a decontat, au venit din anturajul lui Maricel Păcuraru, arată aceeași sursă, care precizează că Păcuraru, a căruie familie care controlează Realitatea Plus și 42,69% din Romprest, a fost condamnat definitiv la 4 ani de detenție cu executare într-un dosar legat de prejudicierea Poștei Române cu aproape 3 milioane de euro, în noiembrie 2014. Economedia a publicat și poziția Libra Bank în cazul deciziei de a bloca imediat conturile AUR, în urma refuzului prim-vicepreședintelui partidului de a-și declara sursa averii: „Libra Internet Bank are un respect deosebit pentru toți reprezentanții clasei politice din România, inclusiv pentru domnul Marius Lulea, prim-vicepreședintele AUR. În acest context, aplicăm normele impuse prin regulamentele BNR, în mod egal și transparent pentru toți clienții”. Marius Lulea nu a răspuns până la ora publicării articolului la apelurile sau mesajele reporterului PRESSCONNECT.

     

    Latest Posts

    spot_img

    NU RATA

    Ramâi în contact

    Primește noutățile înaintea tuturor

    Descoperă mai multe la REALITATEA NEWS

    Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

    Continuă lectura